Samla sommarens rabarber i en burk! Denna rabarbersylt är smaksatt med vanilj och citron. Underbart gott att servera på bröd med färskost, i nystekta pannkakor, i en sommartårta, på varma scones eller varför inte en liten klick i frukostyoghurten!
Ansa och skölj rabarbern. Skala om den är grov i skalet.
Skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg i en rymlig kastrull och tillsätt socker och citron.
Koka upp och låt sjuda på medelvärme ca 20 min. Rör om då och då.
Smaksätt rabarbersylten med vaniljpulver.
Häll upp i en väl rengjord och steriliserad glasburk och låt svalna innan sylten ställs in i kylskåpet.
Klart!
För att sterelisera burkar gör du såhär: Blanda 2 dl kokhett vatten och med 2 tsk natriumbensoat. Häll i blandningen i burken och sätt på locket. Skaka burken ordentligt.