Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

45 min Efterrätt
Syrlig rabarber under ett knäckigt havrekrisp smakar himmelskt gott. Den här pajen är riktigt snabblagad, servera den gärna med vaniljsås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/knackig-rabarberpaj/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Lägg rabarbern i en pajform. Blanda smör, mjöl, havregryn och socker till en grynig deg.
  • Ringla sirapen över rabarbern och smula över degen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Vispa vaniljvispen och servera till pajen.
Klart!
Energi:

245 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Skivade rabarber
1 liter
125 g
Vetemjöl
2 dl
Havregryn
2 dl
Rårörsocker
1½ dl
Ljus sirap
½ dl