Paj med rabarber och bär

Paj med rabarber och bär

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

45 min

När rabarbern står ståtlig i trädgården och bären lyser rött, då ska du laga sommarens godaste paj. Pajen får extra smak av kardemumma och är godast om den serveras ljummen med vaniljsås till.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

  • 200 g rabarber
  • 200 g blandade färska bär, t ex vinbär, hallon
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 dl strösocker

Pajskal:

Till servering:

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skölj och skär rabarbern i bitar. Blanda bär och rabarber med potatismjöl och socker.

Pajskal:

  1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, mjöl och kardemumma. Smula ner saltet.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter. Lägg i bären. Grädda i mitten av ugnen 20-30 min tills den börjar få lite färg.
  3. Låt svalna lite före servering. Servera med vaniljsås.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 600 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 64 g
  • Fett: 35 g

Skriv ut

Källa: