Paj med rabarber och bär

Paj med rabarber och bär

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

45 min

När rabarbern står ståtlig i trädgården och bären lyser rött, då ska du laga sommarens godaste paj. Pajen får extra smak av kardemumma och är godast om den serveras ljummen med vaniljsås till.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

  • 200 g rabarber
  • 200 g blandade färska bär, t ex vinbär, hallon
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 dl strösocker

Pajskal:

Till servering:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skölj och skär rabarbern i bitar. Blanda bär och rabarber med potatismjöl och socker.

Pajskal:

  1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, mjöl och kardemumma. Smula ner saltet.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter. Lägg i bären. Grädda i mitten av ugnen 20-30 min tills den börjar få lite färg.
  3. Låt svalna lite före servering. Servera med vaniljsås.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 600 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 64 g
  • Fett: 35 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag