Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Rabarbersoppa
Rabarbersoppa
45 min
Mellanmål
Efterrätt
Lämplig för frysning
•
Kommentarer
I början på säsongen när rabarbern är späd och krispig är det gott att bjuda på en elegant soppa med vaniljglass till efterrätt. Senare på säsongen kan du istället baka muffins eller göra en paj.
Andra liknande recept
Budget
30 min
Kladdkaka
(28524)
45 min
Våfflor
(6450)
Budget
Ugnspannkaka
(649)
55 min
Kärleksmums
(11313)
35 min
Smulpaj
(2104)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Tvätta och skär rabarbern i små bitar.
Koka upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i rabarbern och koka ca 5 min. Sila bort bitarna och koka upp soppan igen.
Rör ut potatismjölet i lite vatten och rör ner i soppan. Låt soppan få ett uppkok. Ta från värmen.
Servera soppan kall med en kula vaniljglass.
Klart!
Näringsvärden, per port inkl glass
Energi:
265 kcal
Kolhydrater:
38 g
Fett:
10 g
Ingredienser
Späda rabarber
500 g
Strösocker
1 dl
Vatten
6 dl
Potatismjöl
1 msk
Till servering:
Vaniljglass
4 kulor
Andra liknande recept
Budget
30 min
Kladdkaka
(28524)
45 min
Våfflor
(6450)
Budget
Ugnspannkaka
(649)
55 min
Kärleksmums
(11313)
35 min
Smulpaj
(2104)
60+ min
Äppelpaj
(227)
15 min
Fattiga riddare
(2358)
45 min
Sockerkaka
(6497)
Budget
60+ min
Smulpaj med äpple
(646)
Budget
15 min
Chocochock muggkaka
(6225)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum