Rabarbersoppa

Rabarbersoppa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

45 min

I början på säsongen när rabarbern är späd och krispig är det gott att bjuda på en elegant soppa med vaniljglass till efterrätt. Senare på säsongen kan du istället baka muffins eller göra en paj.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g späda rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl

Till servering:

  • 4 kulor vaniljglass

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Tvätta och skär rabarbern i små bitar. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i rabarbern och koka ca 5 min. Sila bort bitarna och koka upp soppan igen. Rör ut potatismjölet i lite vatten och rör ner i soppan. Låt soppan få ett uppkok. Ta från värmen. Servera soppan kall med en kula vaniljglass.

Näringsvärden, per port inkl glass

  • Energi: 265 kcal
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag