Rabarberkyckling

Rabarberkyckling

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(392 st)

Kyckling på annorlunda vis - supergott, måste provas! Rabarber gör maträtten vacker och syrligt god. För mindre syrlighet, ta lite mer honung.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 200 g rabarber i bitar
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 2 msk kycklingfond
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl hackad färsk gräslök
  • 750 g potatis

Gör så här

Gör så här

Börja med att koka potatisen i saltat vatten. Sätt ugnen på 225°. Salta kycklingen och bryn den i smör i en stekpanna. Skär rabarbern i bitar. Lägg kyckling och rabarber i en ugnssäker form. Vispa ihop övriga ingredienser och häll det i formen. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min. Garnera med gräslök och servera med potatisen.

Näringsvärden, per portion inklusive färskpotatis

  • Energi: 585 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa: