Rabarbermuffins

Rabarbermuffins

Betyg

(1 st)

40 min

Den syrliga rabarbern trivs bra ihop med söt vit choklad och knaprig mandel. Perfekta muffins för sommarens alla kalas.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 st

  • 250 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt Normalsaltat 82%
  • 3 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 300 g rabarber, skuren i mindre bitar
  • 100 g vit choklad, grovhackad
  • 5 dl vetemjöl
  • 100 g sötmandel, hackad
  • 1 msk bakpulver

Gör så här:

Gör så här:

Värm ugnen till 175°. Vispa smör och socker poröst i en bunke. Vispa ner äggen ett i taget. Blanda rabarber och choklad med ½ dl av mjölet. Blanda mandel och bakpulver med resten av mjölet och rör ner i äggsmeten tillsammans med rabarber och choklad. Rör till en jämn smet. Ställ ut 24 muffinsformar och fyll varje form till ⅔. Baka i mitten av ugnen ca 20 min tills muffinsen är gyllenbruna.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 230 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem