Rabarberchutney

Rabarberchutney

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(58 st)

Spara våren på burk och låt den ge smak till sommarens grillkvällar. Rabarberchutney passar utmärkt till ljust kött som fläsk, kalv och kyckling.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 dl

Gör så här:

Gör så här:

Skär rabarbern i skivor. Skala och grovhacka löken. Fräs rabarber och lök i smör i en kastrull. Tillsätt socker, kanelstång och vatten. Låt koka utan lock 20–30 min tills det tjocknat. Rör då och då. Smaksätt med sambal oelek. Häll chutneyn i en väl rengjord burk. Förvara kallt.

Tips:

Rabarbern går att byta ut mot syrliga äpplen i små bitar.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1350 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 270 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem