Marängtårta med rabarber och jordgubbar

Marängtårta med rabarber och jordgubbar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(457 st)

Sagolik marängtårta som innehåller allt gott samlat i en och samma tårta. Ljuvlig fyllning emellan maräng och tårtbotten och dekorerad med jordgubbar och mynta.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Tårtbotten:

Fyllning:

  • 350 g rabarber
  • 1 dl vit sirap
  • 250 g färska jordgubbar
  • 5 dl Arla® vispgrädde

Garnering:

  • 100 g jordgubbar
  • ev 1 dl färsk mynta

Gör så här

Gör så här

Fyllning:

  1. Börja med fyllningen. Ansa och skär rabarber och jordgubbar i skivor. Koka hälften av rabarbern med sirapen i en kastrull ca 5 min.
  2. Tillsätt resten av rabarbern och koka tills den är mjuk. Häll upp i en skål och låt svalna. Blanda ner jordgubbarna.
  3. Vispa grädden hårt och blanda ner strax innan tårtan läggs ihop.

Tårtbotten:

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Vispa smör och 1 ½ dl socker poröst.
  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner.
  3. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner.
  4. Vispa vitorna till ett fast skum. Vispa ner 1 ½ dl socker, lite i taget, till en fast marängsmet.
  5. Bred ut smeten till botten i långpannan. Bred över marängen toppigt. Strö på mandelspån.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna.
  7. Dela tårtbotten i 2 delar. Lägg ihop bottnarna med fyllningen emellan. Garnera med jordgubbar och ev färsk mynta.

Skriv ut

Källa: