Marängtårta med rabarber och jordgubbar

Marängtårta med rabarber och jordgubbar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(426 st)

Sagolik marängtårta som innehåller allt gott samlat i en och samma tårta. Ljuvlig fyllning emellan maräng och tårtbotten och dekorerad med jordgubbar och mynta.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Tårtbotten:

Maräng:

  • 5 äggvitor
  • 2½ dl strösocker
  • 50 g mandelspån

Fyllning:

Garnering:

  • 100 g jordgubbar
  • ev 1 dl färsk mynta

Gör så här:

Gör så här:

Fyllning

Börja med fyllningen. Ansa och skär rabarber och jordgubbar i skivor. Koka hälften av rabarbern med sirapen i en kastrull ca 5 min. Tillsätt resten av rabarbern och koka tills den är mjuk. Häll upp i en skål och låt svalna. Blanda ner jordgubbarna. Vispa grädden hårt och blanda ner strax innan tårtan läggs ihop.

Tårtbotten

Sätt ugnen på 150°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner.

Maräng

Vispa vitorna till ett fast skum. Vispa ner sockret, lite i taget. Bred ut smeten till botten i långpannan. Bred över marängen toppigt. Strö på mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Dela den i 2 delar.

Lägg ihop bottnarna med bärgrädden emellan. Garnera med jordgubbar och ev färsk mynta.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem