En riktigt god förrätt behöver inte vara svår att få till. Här är våra bästa tips på goda och enkla förrätter som dessutom går att förbereda lite i förväg.
1. Gubbröra
En klassisk gubbröra går alltid hem! Själva röran kan du göra i förväg, lägg den sedan på knäcke eller rostat bröd och toppa med färsk dill vid servering.
2. Laxtartar
En förrätt som känns lite extra lyxig när det vankas fest. Gör rullen dagen innan och skiva upp precis när gästerna kommer.
3. Ceviche
En fräsch förrätt som du kan göra några timmar innan festen börjar. Toppa med koriander och rostad majs vid servering!
4. Skagentoast
En riktig klassiker som går hem hos de allra flesta. Gör skagenröran i förväg och smörstek brödet precis när ni ska äta.
5. Tunnbrödssnittar med lax
En riktigt enkel och smakrik förrätt med härligt sting från wasabi. Gör rullen i förväg och skiva upp när gästerna anländer.
6. Pannacotta med löjrom
En lyxig förrättspannacotta för extra festliga tillfällen! Den kan du göra redan dagen innan, och toppa med löjrom när det är dags att äta.
7. Räkröra
En enkel röra med spännande smaker som funkar utmärkt som antingen förrätt eller tilltugg! Gör röran i förväg och lägg på rostad baguette vid servering.
8. Jordärtskockssoppa
Soppor är tacksamt att göra i förväg – bara att värma på när ni ska äta! Toppa sedan gärna med lite tryffelolja och färsk persilja.
9. Ägghalvor med romröra
En ostig röra du kan servera på ägghalvor, färskpotatis eller en nystekt råraka. Toppa med löjrom och körvel vid servering!
10. Gazpacho
En läskande god förrätt som du även kan servera i glas. Gör soppan dagen innan och toppa med krutonger, örtyoghurt och färska örter när den ska avnjutas.
11. Tomatpaj
En förrätt som blir extra vacker med olika färg och form på tomaterna. Pajen kan du göra dagen innan och värma på innan servering.