Fest

Goda förrätter som går att förbereda – våra 11 bästa recept!

Goda förrätter som går att förbereda – våra 11 bästa recept!

En riktigt god förrätt behöver inte vara svår att få till. Här är våra bästa tips på goda och enkla förrätter som dessutom går att förbereda lite i förväg.

1. Gubbröra

En klassisk gubbröra går alltid hem! Själva röran kan du göra i förväg, lägg den sedan på knäcke eller rostat bröd och toppa med färsk dill vid servering.

2. Laxtartar

En förrätt som känns lite extra lyxig när det vankas fest. Gör rullen dagen innan och skiva upp precis när gästerna kommer.

3. Ceviche

En fräsch förrätt som du kan göra några timmar innan festen börjar. Toppa med koriander och rostad majs vid servering!

4. Skagentoast

En riktig klassiker som går hem hos de allra flesta. Gör skagenröran i förväg och smörstek brödet precis när ni ska äta.

5. Tunnbrödssnittar med lax

En riktigt enkel och smakrik förrätt med härligt sting från wasabi. Gör rullen i förväg och skiva upp när gästerna anländer.

6. Pannacotta med löjrom

En lyxig förrättspannacotta för extra festliga tillfällen! Den kan du göra redan dagen innan, och toppa med löjrom när det är dags att äta.

7. Räkröra

En enkel röra med spännande smaker som funkar utmärkt som antingen förrätt eller tilltugg! Gör röran i förväg och lägg på rostad baguette vid servering.

8. Jordärtskockssoppa

Soppor är tacksamt att göra i förväg – bara att värma på när ni ska äta! Toppa sedan gärna med lite tryffelolja och färsk persilja.

9. Ägghalvor med romröra

En ostig röra du kan servera på ägghalvor, färskpotatis eller en nystekt råraka. Toppa med löjrom och körvel vid servering!

10. Gazpacho

En läskande god förrätt som du även kan servera i glas. Gör soppan dagen innan och toppa med krutonger, örtyoghurt och färska örter när den ska avnjutas.

11. Tomatpaj

En förrätt som blir extra vacker med olika färg och form på tomaterna. Pajen kan du göra dagen innan och värma på innan servering.