Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(710 st)

45 min

En mild och krämig soppa på en god knöl. Enkel att laga till och passar utmärkt som förrätt också, toppa gärna med några stänk tryffelolja!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Fräs löken i smör i en kastrull.
  2. Tillsätt jordärtskockor, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka.
  3. Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Värm och smaksätt med peppar. Garnera gärna med persilja.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 200 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag