Jordärtskockssoppa

45 min Förrätt Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Jordärtskockssoppa

En mild och krämig soppa på en god knöl. Enkel att laga till och passar utmärkt som förrätt också, toppa gärna med några stänk tryffelolja!

Ingredienser

Jordärtskockor
500 g
Gul lök
1
Torrt vitt vin
1 dl
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
2½ dl
Vitpeppar
1 krm

Gör så här

  • Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Fräs löken i smör i en kastrull.
  • Tillsätt jordärtskockor, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka.
  • Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Värm och smaksätt med peppar. Garnera gärna med persilja.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

200 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 9 g
https://www.arla.se/recept/jordartskockssoppa/