Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa

45 min
Förrätt
Går att frysa
En mild och krämig soppa på en god knöl. Enkel att laga till och passar utmärkt som förrätt också, toppa gärna med några stänk tryffelolja!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/jordartskockssoppa/

Gör så här

  • Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Fräs löken i smör i en kastrull.
  • Tillsätt jordärtskockor, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka.
  • Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Värm och smaksätt med peppar. Garnera gärna med persilja.
Klart!
Energi:

200 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Jordärtskockor
500 g
Gul lök
1
Torrt vitt vin
1 dl
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
2½ dl
Vitpeppar
1 krm