Ceviche med mango och koriander

Ceviche med mango och koriander

60+ min Huvudrätt Förrätt
Ceviche är en klassisk peruansk rätt där limejuicen nästan tillagar den råa fisken. Servera gärna denna fräscha, syrliga rätt med kokt quinoa.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ceviche-med-mango-och-koriander/

Gör så här

  • Skär fisken i mindre bitar och blanda med salt i en skål.
  • Kärna ur och finhacka chilin. Tillsätt chili, limesaft, pressad vitlök och ingefära till fisken. Blanda väl och ställ kallt ca 2 timmar.
  • Skiva rödlök tunt och lägg i kallt vatten ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Skär bort kärnhuset och tärna gurkan. Skiva salladslöken. Blanda mango, gurka och all lök i cevichen.
  • Grovhacka koriander och majs. Strö över cevichen vid servering.
Klart!
Energi:

181 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Rödingfiléer eller laxfilè
100 g
Torskfilé
100 g
Salt
½ tsk
Röd chili
1
Lime, pressad saft från
3
Vitlöksklyfta
1
Färsk ingefära, finriven
2 tsk
Rödlök
½
Gurka
½
Salladslök
½ knippe
Fryst mango, tinad
250 g
Färsk koriander
1 kruka
Rostad majs
1 dl