Tomatpaj
1 tim 10 min
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
•
&format=webp)
En vacker och smakrik tomatpaj. Vi har fyllt pajen med tapenade på gröna oliver och smakrik lagrad ost. Denna tomatpaj är god att äta både varm och ljummen. Servera den gärna med en krispig sallad och ett gott röd.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Pajdeg:
Vetemjöl
|
3 dl |
---|---|
150 g | |
Salt
|
1 krm |
Vatten
|
1 msk |
Tapenade:
Gröna kärnfria oliver
|
3 dl |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
1 |
Sardellfiléer
|
4 |
Kapris
|
2 msk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Färsk basilika
|
½ kruka |
Äggstanning:
2½ dl | |
150 g | |
Ägg
|
2 |
Salt
|
½ tsk |
Blandade tomater
|
500 g |
---|
Gör så här

