Skagentoast

Skagentoast

15 min Förrätt
Skagentoast är oslagbart gott som förrätt eller som lättare rätt. Vår skagentoast har både majonnäs och gräddfil i röran tillsammans med de goda räkorna. Mums!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala räkorna och hacka grovt. Blanda räkor, dill, majonnäs, smetana, citron och cayennepeppar.
  • Kantskär och smörstek brödskivorna tills de är frasiga.
  • Lägg skagenröran på brödskivorna. Garnera med dill och citron.
Klart!
Tips:

Klicka gärna på lite löjrom eller röd stenbitsrom.

Tips:

Hacka och frys in örter som ledsnat eller mixa en prästo, en mild pesto på stekt vitlök och Präst®. Skär krutonger av torrt bröd och frys in. Smörstek dem till sallader.

Energi:

135 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Räkor med skal
300 g
Hackad färsk dill
2 msk
Majonnäs
1 msk
½ dl
Pressad citronsaft
1 tsk
Cayennepeppar
1 krm
Formbröd
4 skivor
Citron
½
Färsk dill
½ kruka