Skagentoast

15 min Buffé Förrätt
Skagentoast

Skagentoast är oslagbart gott som förrätt eller som lättare rätt. Vår skagentoast har både majonnäs och gräddfil i röran tillsammans med de goda räkorna. Mums!

Ingredienser

Räkor med skal
300 g
Hackad färsk dill
2 msk
Majonnäs
1 msk
½ dl
Pressad citronsaft
1 tsk
Cayennepeppar
1 krm
Formbröd
4 skivor
Citron
½
Färsk dill
½ kruka

Gör så här

  • Skala räkorna och hacka grovt. Blanda räkor, dill, majonnäs, smetana, citron och cayennepeppar.
  • Kantskär och smörstek brödskivorna tills de är frasiga.
  • Lägg skagenröran på brödskivorna. Garnera med dill och citron.
Klart!

Klicka gärna på lite löjrom eller röd stenbitsrom.

Hacka och frys in örter som ledsnat eller mixa en prästo, en mild pesto på stekt vitlök och Präst®. Skär krutonger av torrt bröd och frys in. Smörstek dem till sallader.

Näringsvärden

Energi:

135 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 8 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 6 g
https://www.arla.se/recept/skagentoast/