Gazpacho
30 min
Buffé
Förrätt
Mellanmål
•
Klassisk gazpacho som serveras iskall med krispiga krutonger och krämig örtyoghurt. Gazpacho passar att bjuda på under minglet på festen och är läskande gott varma sommardagar.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Örtyoghurt
Ingredienser
Schalottenlök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
½ |
Röd paprika
|
1 |
Gurka
|
1 |
Formbröd
|
4 skivor |
Konserverade hela tomater á 400 g, gärna San Marzano
|
2 burkar |
Vatten
|
2 dl |
Olivolja
|
3 msk |
Sherryvinäger
|
4 msk |
Vatten
|
2 dl |
Salt
|
2 tsk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Örtyoghurt:
Grovhackad bladpersilja
|
½ dl |
---|---|
Färsk basilika
|
½ kruka |
2 dl | |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Krutonger
|
|
---|---|
Färska örter
|