Receptsamling

GI

GI, Glykemiskt index, är ett mått på olika livsmedels effekt på blodsockervärdet i kroppen. I första hand är det kolhydraterna i livsmedlet som påverkar GI-värdet, både deras typ och mängd. Kolhydratrika livsmedel med högt GI kallas ofta för "snabba kolhydrater" eftersom de snabbt ökar blodsockret och de med lågt GI kallas således för "långsamma kolhydrater".

Hel kyckling i ugn
1 tim 30 min
Hel kyckling i ugn
(94)
Revbensspjäll
1 tim 40 min
Revbensspjäll
(281)
Skagenröra
30 min
Skagenröra
(78)
Cheesecake
Budget
1 tim 5 min
Cheesecake
(586)
Blomkålssoppa
30 min
Blomkålssoppa
(1114)
Burritos
30 min
Burritos
(693)
Caesarsallad
30 min
Caesarsallad
(3)
Bondomelett
Budget
30 min
Bondomelett
(67)
Snabb bearnaise
10 min
Snabb bearnaise
(68)
Vitlökssås
10 min
Vitlökssås
(119)
Pesto
15 min
Pesto
(27)
Ädelostsås
10 min
Ädelostsås
(61)