Fläskytterfilé i ugn

Fläskytterfilé i ugn

40 min Huvudrätt
Fläskytterfilé i ugn blir till en enkel men lyxig vardagsrätt med smak av medelhavet och toppad med krispig parmaskinka. En perfekt allt-i-ett rätt serverad med en god sallad eller annat tillbehör.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/flaskytterfile-i-ugn/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Dela köttet i 8 bitar. Salta, peppra och bryn dem runt om i smör i en stekpanna.
  • Skala och skiva vitlöken. Skär zucchini och fänkål i bitar.
  • Lägg kött, grönsaker och oliver i en långpanna. Krydda med rosmarin och häll på grädde blandad med vinäger och fond.
  • Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Stek dem samtidigt högt upp i ugnen ca 10 min. Låt svalna.
  • Smula skinkan över fläskytterfilé och grönsaker vid servering.
Klart!
Energi:

350 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Fläskytterfilé
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
1 msk
Vitlöksklyftor
4
Zucchini ca 300 g
1
Fänkål ca 250 g
1
Körsbärstomater
250 g
Svarta oliver
1 dl
Hackad färsk rosmarin
2 msk
2 dl
Balsamvinäger
2 msk
Kalvfond
2 msk
Prosciutto
4 skivor