Bondomelett

Bondomelett

30 min
En härlig bondomelett med sidfläsk och kokt potatis till lunch eller kanske brunch? Hackad persilja på toppen gör bondomeletten både godare och vackrare.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Tärna potatisen och sidfläsket i ca 1 cm stora bitar,skala och hacka löken fint.
  • Fräs potatis,sidfläsk och lök i smör i en stekpanna 4-5 min.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
  • Häll ner det i pannan över potatis, lök och sidfläsk. Rör försiktigt tills smeten börjar stanna.
  • Avsluta med att strö över persilja och servera tillsammans med sallad.
Klart!
Energi:

380 kcal

Protein: 20 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Kokta potatisar
3
Rökt sidfläsk
200 g
Rödlök
1
Ägg
6
3 msk
Salt
2 krm
Peppar
1 krm
Hackad färsk persilja
½ dl