Tonfisksallad

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Tonfisksallad

En matig och fräsch sallad med krämig dressing som passar lika bra till sommarlunchen som på picknicken.

Ingredienser

Tonfisk i olja
2 burkar
Rödlök
1
Kokta ägg
4
Kokt potatis
300 g
Kokta vaxbönor
200 g
Citron
1
Oliver
1 dl
Körsbärstomater
225 g
Kapris
1 msk
Salladsmix
100 g
Hackad färsk persilja
1 kruka

Ranchdressing:

Majonnäs
1 dl
1 dl
Vitlöksklyfta
1
Hackad färsk gräslök
1 msk
Hackad färsk persilja
1 msk
Citron, rivet skal och saft
1
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Börja med dressingen. Skala och riv vitlöksklyftan. Blanda ingredienserna till dressingen.
  • Häll av oljan från tonfisken.
  • Skala och skiva rödlöken tunt. Dela äggen i halvor. Skär potatisen i bitar. Skär citronen i klyftor.
  • Fördela alla ingredienser till salladen på tallrikar eller ett fat.
  • Servera med dressingen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

620 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 36 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 42 g
https://www.arla.se/recept/tonfisksallad/