Tonfisksallad
20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

En matig och fräsch sallad med krämig dressing som passar lika bra till sommarlunchen som på picknicken.
Ingredienser
Tonfisk i olja
|
2 burkar |
---|---|
Rödlök
|
1 |
Kokta ägg
|
4 |
Kokt potatis
|
300 g |
Kokta vaxbönor
|
200 g |
Citron
|
1 |
Oliver
|
1 dl |
Körsbärstomater
|
225 g |
Kapris
|
1 msk |
Salladsmix
|
100 g |
Hackad färsk persilja
|
1 kruka |
Ranchdressing:
Majonnäs
|
1 dl |
---|---|
1 dl | |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Hackad färsk gräslök
|
1 msk |
Hackad färsk persilja
|
1 msk |
Citron, rivet skal och saft
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
620 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 36 g |
Kolhydrater: | 22 g |
Fett: | 42 g |

