Tonfisksallad

Tonfisksallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

En matig och fräsch sallad med krämig dressing som passar lika bra till sommarlunchen som på picknicken.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 1 rödlök
  • 4 kokta ägg
  • 300 g kokt potatis
  • 200 g kokta vaxbönor
  • 1 citron
  • 1 dl oliver
  • 225 g körsbärstomater
  • 1 msk kapris
  • 100 g salladsmix
  • 1 kruka hackad färsk persilja

Ranchdressing:

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad färsk gräslök
  • 1 msk hackad färsk persilja
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Öppna och häll av tonfisken. Skala och skiva rödlöken tunt. Dela äggen. Dela potatisen. Skär citronen i klyftor. Fördela alla ingredienser till salladen på tallrikar eller ett fat.

Ranchdressing:

Skala och riv vitlöksklyftan. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och servera till salladen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 620 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem