Caesarsallad

Caesarsallad

30 min
Buffé Huvudrätt Förrätt
Recept på klassisk caesarsallad med krämig parmesandressing. Den här fräscha salladen passar de flesta tillfällen och är alltid lika uppskattad! Toppa caesarsalladen med nystekta krutonger och hyvlad parmesan - servera direkt. Underbart gott att servera till grillad kyckling!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/caesarsallad/

Gör så här

  • Krutonger: Skär brödet i tärningar. Stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Låt svalna på hushållspapper.
  • Skölj och bryt salladen i bitar. Låt rinna av väl. Hyvla parmesanosten.
  • Dressing: Grovriv osten, skala och skiva vitlöksklyftan. Lägg i en mixerbunke och tillsätt ägg, sardeller och citronsaft. Mixa ihop.
  • Tillsätt oljan i en tunn stråle under ständig mixning till önskad konsistens. Om såsen blir för tjock kan den spädas med lite vatten. Smaka av med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  • Blanda salladen med dressingen. Lägg salladen på ett stort fat eller tallrikar. Strö över krutonger och ost.
  • Servera caesarsalladen direkt.
Klart!

Cesarsalladen blir väldigt god att tillaga med lagrad svensk Svecia. Osten är god både i dressingen och att hyvla över sallden.

Energi:

470 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 39 g

Ingredienser

Vitt formbröd
6 skivor
3 msk
Salt och svartpeppar
Romansallad
2 huvuden
Parmesanost
100 g
Dressing:
Parmesanost, eller Arla Ko® Svecia
50 g
Liten vitlöksklyfta
1
Ägg
1
Sardellfiléer
3
Färskpressad citronsaft
2 msk
Neutral rapsolja
ca 2 dl
Salt
Nymalen svartpeppar
1 krm