Caesarsallad

Caesarsallad

30 min Buffé Huvudrätt Förrätt
Recept på klassisk caesarsallad med krämig dressing. Den här fräscha salladen passar de flesta tillfällen och är alltid lika uppskattad! Här med lagrad svensk hårdost istället för parmesan. Toppa caesarsalladen med nystekta krutonger och tärnad ost - servera direkt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär brödet i tärningar. Stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna.
  • Mosa sardellerna och blanda med äggula, vinäger, senap, salt, peppar och vitlök i en skål. Vispa i rapsolja i en fin stråle tills dressingen tjocknat.
  • Dela salladen i bitar och blanda med dressingen. Tärna osten.
  • Lägg salladen på ett stort fat eller tallrikar. Strö över krutonger och ost. Servera caesarsallaen direkt.
Klart!
Tips:

Riv överbliven ost och frys in. Perfekt till lasagne och gratänger.

Energi:

470 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 39 g

Ingredienser

Vitt formbröd
6 skivor
3 msk
Romansallad
2 huvuden
100 g
Dressing:
Sardellfiléer
4
Äggula
1
Vitvinsvinäger
1 msk
Dijonsenap
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
½ krm
Pressad vitlöksklyfta
1
Rapsolja
1 dl