Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala

Betyg

(347 st)

45 min

Chicken Tikka Masala är en indisk favorit som uppskattas både till vardag och fest. Med det här receptet får du enkelt till en härlig curry från grunden.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 3 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 kanelstång
  • asiatisk yoghurtdip (se recept nedan)

Gör så här:

Gör så här:

Skär kycklingen i bitar. Blanda samman kryddorna. Skala och skär lökarna i tunna skivor. Skär paprikan i bitar. Ta bort och spara bladen på koriandern och hacka stjälkarna. Stek lök och paprika i smör-&rapsolja tills de är mjuka. Tillsätt kyckling, vitlök, ingefära och kryddblandning. Stek ytterligare 5 min. Häll i tomatkross, grädde, korianderstjälkar, salt och peppar. Låt koka på svag värme ca 10 min. Rör ner matyoghurten. Strö över korianderblad och servera med t ex Asiatisk yoghurtsås, mango chutney och naanbröd.

Näringsvärden, per port inkl dip

  • Energi: 405 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem