Bygårdens köttgryta

Bygårdens köttgryta

Betyg

(1041 st)

45 min

En sagolik köttgryta på högrev som går åt i ett nafs! Ännu godare blir köttgrytan om man gör den dagen innan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök och buljongtärning. Koka under lock ca 30 min. Skala och skär lök, morot och kålrot i bitar och lägg i grytan. Koka ytterligare ca 15 min tills rotfrukterna känns mjuka. Skiva purjolöken och lägg ner i grytan. Rör ner vetemjöl utrört i lite vatten, grädde, soja och timjan. Låt koka 5 min.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 415 kcal
  • Protein: 27 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem