Bygårdens köttgryta

Bygårdens köttgryta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1076 st)

45 min

En sagolik köttgryta på högrev som går åt i ett nafs! Ännu godare blir köttgrytan om man gör den dagen innan.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 750 g benfri högrev
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör ekologiskt Ekologiskt 82%
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 lagerblad
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tärning köttbuljong
  • 2 gula lökar
  • 2 stora morötter
  • ca 300 g kålrötter
  • 1 purjolök
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl Arla® ekologisk vispgrädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 3 msk hackad färsk timjan

Gör så här

Gör så här

Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök och buljongtärning. Koka under lock ca 30 min. Skala och skär lök, morot och kålrot i bitar och lägg i grytan. Koka ytterligare ca 15 min tills rotfrukterna känns mjuka. Skiva purjolöken och lägg ner i grytan. Rör ner vetemjöl utrört i lite vatten, grädde, soja och timjan. Låt koka 5 min.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 415 kcal
  • Protein: 27 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa: