Bygårdens köttgryta

Bygårdens köttgryta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1447 st)

60+ min

En sagolik köttgryta på högrev som går åt i ett nafs! Ännu godare blir köttgrytan om man gör den dagen innan.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 750 g benfri högrev
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör ekologiskt Ekologiskt 82%
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 lagerblad
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tärning köttbuljong
  • 2 gula lökar
  • 2 stora morötter
  • ca 300 g kålrötter
  • 1 purjolök
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl Arla® ekologisk vispgrädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 3 msk hackad färsk timjan

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra.
  2. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök och buljongtärning. Koka under lock ca 30 min.
  3. Skala och skär lök, morot och kålrot i bitar och lägg i grytan. Koka ytterligare ca 15 min tills rotfrukterna känns mjuka.
  4. Skiva purjolöken och lägg ner i grytan. Rör ner vetemjöl utrört i lite vatten, grädde, soja och timjan. Låt koka 5 min.

Tips:

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.
Hacka och frys in örter som ledsnat eller mixa en prästo, en mild pesto på stekt vitlök och prästost.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 415 kcal
  • Protein: 27 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag