Bygårdens köttgryta

Bygårdens köttgryta

60+ min Huvudrätt
En sagolik köttgryta på högrev som går åt i ett nafs! Ännu godare blir köttgrytan om man gör den dagen innan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra.
  • Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök och buljongtärning. Koka under lock ca 30 min.
  • Skala och skär lök, morot och kålrot i bitar och lägg i grytan. Koka ytterligare ca 15 min tills rotfrukterna känns mjuka.
  • Skiva purjolöken och lägg ner i grytan. Rör ner vetemjöl utrört i lite vatten, grädde, soja och timjan. Låt koka 5 min.
Klart!
Tips:

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor. Hacka och frys in örter som ledsnat eller mixa en prästo, en mild pesto på stekt vitlök och Präst®.

Energi:

415 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Benfri högrev
750 g
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Lagerblad
2
Hackade vitlöksklyftor
2
Köttbuljong
1 tärning
Gula lökar
2
Stora morötter
2
Kålrötter
ca 300 g
Purjolök
1
Vetemjöl
2 msk
2 dl
Kinesisk soja
1 tsk
Hackad färsk timjan
3 msk