Fudge med kakao

Fudge med kakao

Betyg

(340 st)

Ett uppskattat och klassiskt recept på fudge. Fudge är gott både som lördagsgodis och som godbit till kaffet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 50 st

Gör så här:

Gör så här:

Blanda mjölk, socker, sirap, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull. Rör tills sockret har löst sig. Koka upp och låt koka på medelvärme ca 25 min. Rör om med jämna mellanrum. Låt koka tills smeten har en temperatur på ca 118° eller klarar kulprovet.. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smör och vaniljsocker. Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat något. Häll upp den i en smord form, ca 20x20 cm. Låt stelna. Skär i bitar och förvara i kyl.

Så lyckas du med fudgen

 

Näringsvärden, per st

  • Energi: 50 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem