Fudge med lakrits och hallon

Fudge med lakrits och hallon

1 tim
Denna fudge med vit choklad och suveräna smakkombinationen lakrits och hallon blir ny favorit på gottebordet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Mortla lakritsen. Blanda lakrits, grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält.
  • Koka utan lock på medelvärme tills smeten klarar ett mjukt kulprov och har en temperatur på 122°.
  • Dra kastrullen från värmen och låt svalna något.
  • Skär smöret i tärningar och hacka chokladen.
  • Rör ner smör och choklad i smeten och rör tills det smält. Tillsätt ev. svart hushållsfärg.
  • Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 15x20 cm. Strö över hallon och låt svalna.
  • Skär fudgen i bitar innan den stelnat. Förvara svalt.
Klart!
Tips:

Mjukt kulprov: Häll några droppar av massan i ett glas kallt vatten och prova att forma dem till en mjuk kula.

Energi:

129 kcal

Protein: 0 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 6 g
Video
Bästa fudgetipsen

Ingredienser

Turkisk peppar
150 g
1½ dl
Strösocker
1½ dl
Vit sirap
1 dl
Havssalt
1 tsk
50 g
Vit choklad
100 g
Svart hushållsfärg
Frystorkade hallon eller torkade blåbär
1 dl