Fudge med lakrits och hallon

Fudge med lakrits och hallon

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(165 st)

Denna fudge med vit choklad och suveräna smakkombinationen lakrits och hallon blir ny favorit på gottebordet.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 50 st

  • 1½ dl Arla® vispgrädde
  • 1½ dl strösocker
  • 1 dl vit sirap
  • 1 tsk havssalt
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 100 g vit choklad
  • 20 turkisk peppar
  • 1 dl torkade hallon eller torkade blåbär

Gör så här

Gör så här

Blanda grädde, socker, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält. Koka utan lock på medelvärme tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 122°. Dra kastrullen från värmen och låt svalna något. Skär smöret i tärningar och hacka chokladen. Rör ner smör och choklad i smeten och rör tills det smält. Mortla karamellerna och rör ner i smeten tillsammans med hallonen. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Låt svalna. Skär fudgen i bitar innan den stelnat. Förvara svalt.

Så lyckas du med fudgen

Näringsvärden, per st

  • Energi: 56 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa: