Lakritsfudge med hallon

Lakritsfudge med hallon

50 min
Fudge som får smak av karameller med lakrits och hallon. Spännande smakkombination om man gillar sötsurt godis.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda grädde, socker, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält.
  • Koka utan lock på medelvärme tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 122°.
  • Dra kastrullen från värmen och låt svalna något.
  • Skär smöret i tärningar och hacka chokladen. Rör ner smör och choklad i smeten och rör tills det smält.
  • Mortla karamellerna och rör ner i smeten. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Låt svalna.
  • Skär fudgen i bitar innan den stelnat. Förvara svalt.
  • Kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.
Klart!
Energi:

56 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 3 g
Video
Bästa fudgetipsen

Ingredienser

1½ dl
Strösocker
1½ dl
Vit sirap
1 dl
Havssalt
1 tsk
50 g
Vit choklad
100 g
Kryptoniter
30