Vit fudge med citron

Vit fudge med citron

50 min
Vit chokladfudge - hur god som helst! Låt chokladen och smöret smälta något i den varma kolan innan du börjar röra, då spricker inte fudgen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda socker, grädde, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull.
  • Koka upp och koka utan lock 15-20 min tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°.
  • Tiden varierar beroende på hur stor kastrull man har. Rör i smeten ganska ofta.
  • Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något.
  • Skär smöret i tärningar och hacka chokladen fint. Lägg ner det och citronskalet i kastrullen och rör försiktigt tills allt är blandat.
  • Häll smeten i en form, ca 15x20 cm. Låt svalna.
  • Skär fudgen i bitar innan den stelnat helt. Försvara svalt.
  • Kulprov: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård.
Klart!
Energi:

50 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 3 g
Video
Bästa fudgetipsen

Ingredienser

Strösocker
1½ dl
1½ dl
Vit sirap
1 dl
Salt
½ tsk
50 g
Vit choklad
100 g
Citron
rivet skal av 1