Tomtefudge

Tomtefudge

Smarrig fudge med smak av skumtomtar och vit choklad. För att få den rätta konsistensen ska smeten inte få för höga temperaturer när den kokas. Att vispa smeten kall när den kokat klart är ett annat knep för att lyckas.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Klipp tomtarna i små bitar. Hacka chokladen fint. Blanda skumtomtar, smör, socker och vispgrädde i en kastrull.
  • Värm på svag värme tills allt har smält. Fortsätt att koka på svag värme ca 10 min under omrörning. Ta från värmen och rör ner chokladen. Fortsätt röra tills det är blankt.
  • Häll smeten i en form med bakplåtspapper ca 20x25 cm. Låt den stelna och skär sedan upp skumtomtefudgen i små bitar.
Klart!
Video
Bästa fudgetipsen

Ingredienser

Skumtomtar
10
50 g
1 dl
Strösocker
2 dl
Vit choklad
150 g