Tomtefudge

Tomtefudge

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(483 st)

Smarrig fudge med smak av skumtomtar och vit choklad. För att få den rätta konsistensen ska smeten inte få för höga temperaturer när den kokas. Att vispa smeten kall när den kokat klart är ett annat knep för att lyckas.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Klipp tomtarna i små bitar. Hacka chokladen fint. Blanda skumtomtar, smör, socker och vispgrädde i en kastrull.
  2. Värm på svag värme tills allt har smält. Fortsätt att koka på svag värme ca 10 min under omrörning. Ta från värmen och rör ner chokladen. Fortsätt röra tills det är blankt.
  3. Häll smeten i en form med bakplåtspapper ca 20x25 cm. Låt den stelna och skär sedan upp i små bitar.

Bästa fudgetipsen

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag