Fudgepaj med spindelnätstäcke

Fudgepaj med spindelnätstäcke

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(31 st)

En underbar fudgekaka, med seg och god fudge i krispigt skal. Vackert dekorerad med choklad i smakfullt mönster.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

Pajdeg:

Fyllning:

Spindelnät:

  • 50 g choklad, mörk eller vit

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop smör, vetemjöl, havregryn, och socker i en matberedare till en deg. Låt den vila i kyl ca 20 min. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt kallna. Smält smöret till fyllningen i en tjockbottnad vid kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och rör tills sockret smält. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller temperaturen är 122°, ca 20 min. Låt fudgen svalna under omrörning tills den börjar bli trögflytande. Häll den i pajformen och jämna till den. Låt stelna i rumstemperatur. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Häll choklad i en spritspåse eller kraftig plastpåse. Klipp ett litet hål i påsen och spritsa ut mönster som ett spindelnät på toppen. Kulprov: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 365 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem