Fudge med kakao

Fudge med kakao

1 tim Efterrätt
Ett uppskattat och klassiskt recept på fudge. Fudge är gott både som lördagsgodis och som godbit till kaffet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda mjölk, socker, sirap, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull. Rör tills sockret har löst sig.
  • Koka upp och låt koka på medelvärme ca 25 min. Rör om med jämna mellanrum. Låt koka tills smeten har en temperatur på ca 118° eller klarar ett mjukt kulprov.
  • Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smör och vaniljsocker. Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat något.
  • Häll upp den i en smord form, ca 20x20 cm. Låt stelna. Skär i bitar och förvara i kyl.
  • Mjukt kulprov: Häll några droppar av massan i ett glas kallt vatten och prova att forma dem till en mjuk kula.
Klart!
Energi:

50 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 3 g

Ingredienser

5 dl
Strösocker
4 dl
Vit sirap
2 dl
Kakao
1½ dl
Salt
½ tsk
50 g
Vaniljsocker
1 msk