Fudge med kakao

Fudge med kakao

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(380 st)

Ett uppskattat och klassiskt recept på fudge. Fudge är gott både som lördagsgodis och som godbit till kaffet.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Receptet gäller för 50 st

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Blanda mjölk, socker, sirap, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull. Rör tills sockret har löst sig. Koka upp och låt koka på medelvärme ca 25 min. Rör om med jämna mellanrum. Låt koka tills smeten har en temperatur på ca 118° eller klarar kulprovet.. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smör och vaniljsocker. Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat något. Häll upp den i en smord form, ca 20x20 cm. Låt stelna. Skär i bitar och förvara i kyl.

Bästa fudgetipsen

Näringsvärden, per st

  • Energi: 50 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag