Chokladfudge med strössel

Chokladfudge med strössel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(15 st)

Förföriskt mjuk och len fudge med mycket chokladsmak. Nu finns det många varianter av strössel i butikerna, variera som du vill med färg och smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

32 små

Receptet gäller för 16 st

Topping:

  • 2 msk strössel
  • 50 g mörk choklad

Gör så här:

Gör så här:

Lägg bakplåtspapper i en form ca 15x20 cm. Koka upp socker och mjölk i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt smör, choklad och honung. Rör om tills allt smält. Koka under lock ca 3 min. Ta av locket och fortsätt koka på medelvärme tills smeten har en temperatur på ca 117°. Ta av kastrullen från värmen. Vispa smeten fluffig med elvisp när den svalnat något. Häll smeten i formen, strö över strösslet och låt stelna. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad och ringla över fudgen. Skär upp i bitar.

Tips:

Kulprovet: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om det går att rulla till en mjuk kula är fudgen färdig

Näringsvärden, per stor bit

  • Energi: 225 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem