Saffransfudge med pistagenötter

Saffransfudge med pistagenötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(239 st)

Gott och annorlunda julgodis som är perfekt till glöggen eller adventsfikat.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 60 st

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Klä en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Häll alla ingredienser utom nötter, choklad och smör i en kastrull. Koka utan lock på svag värme tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 117°. Grovhacka nötterna och chokladen. Skär smöret i kuber. Dra kastrullen från värmen och låt svalna något. Rör i nötter, choklad och smör. Rör tills choklad och smör smält helt. Häll smeten i formen och låt stelna. Skär i bitar. Förvara svalt.

Bästa fudgetipsen

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 75 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag