Saffransfudge med pistagenötter

Saffransfudge med pistagenötter

Betyg

(218 st)

Gott och annorlunda julgodis som är perfekt till glöggen eller adventsfikat.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 60 st

Gör så här:

Gör så här:

Häll alla ingredienser utom nötter, choklad och smör i en kastrull och koka på svag värme och rör tills sockret har smält. Koka utan lock på svag värme tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 122°.Grovhacka nötterna och chokladen. Skär smöret i kuber. Dra kastrullen från värmen, låt svalna något. Rör i nötter, choklad och smör. Rör tills choklad och smör smält. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Häll fudgen i formen och låt stelna. Skär i bitar. Förvara svalt.

Så lyckas du med fudgen

 

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 75 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem