Mammas chokladfudge

Mammas chokladfudge

Betyg

(382 st)

Jättegod chokladfudge från ett recept som gått i arv från mor till dotter. Fudge är en mjuk och lite grynig kola man kan njuta av året om.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 50 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Blanda vispgrädde, socker, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull som rymmer minst 2 liter. Koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller temperaturen är 125°, ca 40 min. Rör i smeten ofta. Tillsätt kakao och häll smeten i en form, ca 13x20 cm. Låt stelna och skär sedan fudgen i bitar. Kulprovet: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård.

Så lyckas du med fudgen

 

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem