Mammas chokladfudge

Mammas chokladfudge

Efterrätt
Jättegod chokladfudge från ett recept som gått i arv från mor till dotter. Fudge är en mjuk och lite grynig kola man kan njuta av året om.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mammas-chokladfudge/

Gör så här

  • Blanda vispgrädde, socker, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull som rymmer minst 2 liter.
  • Koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller temperaturen är 125°, ca 40 min. Rör i smeten ofta.
  • Tillsätt kakao och häll smeten i en form, ca 13x20 cm. Låt stelna och skär sedan fudgen i bitar.
  • Kulprovet: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård.
Klart!
Video Bästa fudgetipsen

Ingredienser

3 dl
Strösocker
3 dl
1 msk
Sirap
1 msk
Kakao
3 msk