Mammas chokladfudge

Mammas chokladfudge

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(469 st)

Jättegod chokladfudge från ett recept som gått i arv från mor till dotter. Fudge är en mjuk och lite grynig kola man kan njuta av året om.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 50 bitar

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Blanda vispgrädde, socker, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull som rymmer minst 2 liter.
  2. Koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller temperaturen är 125°, ca 40 min. Rör i smeten ofta.
  3. Tillsätt kakao och häll smeten i en form, ca 13x20 cm. Låt stelna och skär sedan fudgen i bitar.
  4. Kulprovet: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård.

Bästa fudgetipsen

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag