Fudge med aprikos

Fudge med aprikos

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Fudge med smak av aprikos blir riktigt sött och gott. Skär dem i lagom stora bitar med en oljad kniv.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 36 st

Gör så här:

Gör så här:

Smöra eller lägg bakplåtspapper en form, ca 20 cm i fyrkant. Skär smöret i tärningar. Blanda råsocker, strösocker, smör och grädde i en tjockbottnad kastrull. Värm på svag värme och rör med en trägaffel tills sockret har lösts upp och smöret smält. Koka upp. Täck med lock och låt koka 3 min. Lyft av locket och låt koka tills temperaturen stigit till 116° eller gör ett mjukt kulprov (häll några droppar av massan i ett glas kallt vatten och prova att forma dem till en mjuk kula). Sänk genast ned kastrullen i kallt vatten och rör sedan kraftigt med en trägaffel tills massan blir tjock, krämig och ljus i färgen. Rör ner aprikoserna. Häll massan i formen och låt stå tills den nästan kallnat. Skär fyrkantiga bitar med lätt oljad kniv och låt stelna. Dela fudgen i bitar. Förvara på sval plats i lufttät förpackning mellan lager av bakplåtspapper.

Så lyckas du med fudgen

Näringsvärden, per st

  • Energi: 65 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem