Glutenfri blackbean brownie med fudgeglasyr och bär

Glutenfri blackbean brownie med fudgeglasyr och bär

Betyg

(9 st)

25 min

Försvinnande god brownie som fått lite extra protein från svarta bönor. Servera gärna med färska bär, friskt och gott till den söta glasyren.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 bitar

  • 2½ dl bovetemjöl
  • 3 dl rårörsocker
  • 2 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 burk svarta bönor ca 400 g
  • 3 dl vatten
  • 125 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%

Fudgeglasyr:

Till servering:

  • 200 g björnbär
  • 100 g blåbär

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i en form ca 25x25 cm. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll av och skölj bönorna. Mixa dem med vattnet. Smält smöret. Rör ihop alla ingredienser till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Ta ut formen och låt kakan kallna på galler.

Hacka chokladen. Koka upp grädde och socker. Ta från värmen och rör ner chokladen. Rör om tills all choklad har smält. Låt svalna. Bred glasyren på den kalla kakan. Servera med bären.

Näringsvärden, per bit inkl bär

  • Energi: 260 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem