Moccaparfait med chokladfudgesås

Moccaparfait med chokladfudgesås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(20 st)

Lyxig efterrätt med varm sås och flingsalt - en perfekt avslutning på middagen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 3 dl Arla® vispgrädde

Sås:

  • 1½ dl Arla® vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 100 g mörk choklad

Till servering:

  • 1 msk krossade kaffebönor
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

Gör så här

Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och kaffepulver pösigt. Vispa grädden tjock och blanda den med äggsmeten. Häll smeten i en form, ca 1 liter. Frys i 4–5 tim. Låt parfaiten stå i kyl ca 30 min innan servering. Koka upp grädde och socker. Bryt chokladen i bitar, lägg dem i grädden och låt smälta på svag värme. Servera parfaiten med varm chokladsås och toppa med kaffekross och flingsalt.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 660 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 58 g

Skriv ut

Källa: