Moccaparfait med chokladfudgesås

Moccaparfait med chokladfudgesås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(19 st)

Lyxig efterrätt med varm sås och flingsalt - en perfekt avslutning på middagen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Sås:

Till servering:

  • 1 msk krossade kaffebönor
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och kaffepulver pösigt. Vispa grädden tjock och blanda den med äggsmeten. Häll smeten i en form, ca 1 liter. Frys i 4–5 tim. Låt parfaiten stå i kyl ca 30 min innan servering. Koka upp grädde och socker. Bryt chokladen i bitar, lägg dem i grädden och låt smälta på svag värme. Servera parfaiten med varm chokladsås och toppa med kaffekross och flingsalt.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 660 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 58 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem