Moccaparfait med chokladfudgesås

Moccaparfait med chokladfudgesås

4 tim 15 min
Efterrätt
Lyxig efterrätt med varm sås och flingsalt - en perfekt avslutning på middagen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/moccaparfait-med-chokladfudgesas/

Gör så här

  • Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och kaffepulver pösigt. Vispa grädden tjock och blanda den med äggsmeten.
  • Häll smeten i en form, ca 1 liter. Frys i 4–5 tim.
  • Låt parfaiten stå i kyl ca 30 min innan servering.
  • Koka upp grädde och socker. Bryt chokladen i bitar, lägg dem i grädden och låt smälta på svag värme.
  • Servera parfaiten med varm chokladsås och toppa med kaffekross och flingsalt.
Klart!
Energi:

660 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 58 g

Ingredienser

Äggulor
4
Florsocker
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Snabbkaffepulver
1 msk
3 dl
Sås:
1½ dl
Strösocker
1 msk
Mörk choklad
100 g
Till servering:
Krossade kaffebönor
1 msk
Flingsalt
1 tsk