Ett enkelt sätt att få in mer grönt i sitt liv är att svänga ihop ett gäng vegetariska biffar. De är enkla att laga och går dessutom att variera i all oändlighet. Använd olika baljväxter, grönsaker eller rotfrukter och smaksätt med till exempel ost och dina favoritkryddor. Här har vi samlat sju av våra godaste recept på lakto-ovo-vegetariska biffar!
-
Med smakrik cheddarost och doft av rosmarin blir det här morotsbiffarna garanterad succé på matbordet. Då de går snabbt att laga blir de en perfekt vardagsmiddag tillsammans med till exempel klyftpotatis eller i en burgare.
-
Passa på att göra ett gäng zucchinibiffar när zucchinin är i säsong mellan juni och oktober. Då blir det billigt och extra gott!
-
Är du ute efter lite extra krisp ska du satsa på de här linsbiffarna som är panerade i krispig panko och fyllda med krämig vitost.
Tips – frys in!
De allra flesta vegobiffar går utmärkt att frysa in. Gör en stor batch, kanske variera med olika smaksättningar, och frys in så kan du trolla fram till veckans måltider.
-
Rödbetor och getost är en klassisk smakkombination. Testa att steka rödbetsbiffar som du serverar med getostkräm – riktigt gott som en egen rätt eller som tillbehör till kött!
-
De här gröna biffarna får extra knaprighet från frön och härligt sting från chili.
-
De här bönbiffarna är laddade med både bönor och KESO® cottage cheese vilket gör de till en riktigt mättande måltid. Servera i pitabröd med en fräsch dressing!
Fler vegotips!