Bönbiffar i pitabröd

45 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Bönbiffar i pitabröd

Bönbiffar, härliga vegetariska biffar, serverade med fräscha grönsaker och god dressing i pitabröd. Bönbiffarna görs av kidneybönor och KESO® cottage cheese.

Ingredienser

Kidneybönor à 400 g
1 burk
Ägg
1
Finhackad purjolök
1 dl
150 g
Finhackad färsk persilja
½ dl
Dijonsenap
2 tsk
Malen muskot
2 krm
Malen spiskummin
1 tsk
Chili flakes
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Salt
½ tsk
Strösocker
1 tsk
Ströbröd
1 dl
Pitabröd
4

Dressing:

2 dl
Vitlöksklyfta
1
Citron
finrivet skal av ½
Salt och peppar

Gör så här

  • Häll av och mixa bönorna med ägget. Blanda purén med purjolök, cottage cheese och persilja.
  • Smaksätt med senap, kryddor, salt och socker. Tillsätt ströbrödet och låt svälla ca 10 min.
  • Forma till 8 biffar. Stek dem på medelvärme i smör i en stekpanna.
  • Blanda ingredienserna till dressingen.
  • Servera biffarna i pitabröd med strimlad sallad, strimlad rödlök, skivad tomat och dressing.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl bröd och dressing

Energi:

450 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 20 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/bonbiffar-i-pitabrod/