Halloumi- och morotsbiffar

Halloumi- och morotsbiffar

40 min Lunch
Krispiga halloumi- och morotsbiffar smaksatta med spiskummin och chili flakes. De steks riktigt krispiga på båda sidor och serveras gärna med klyftpotatis, krispig sallad och en klick yoghurt.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/halloumi--och-morotsbiffar/

Gör så här

  • Tillaga klyftpotatisen.
  • Skala och grovriv morötterna. Krama bort lite vätska. Grovriv osten. Skala och finriv vitlöken.
  • Blanda morot, ost och vitlök med kryddor, salt och panko. Blanda väl. Tillsätt ägg och rör ihop.
  • Forma till 8 biffar med blöta händer. Biffarna blir lösa, men de sätter sig under stekning när osten smälter.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme ca 6 min på varje sida.
  • Servera nystekta halloumi- och morotsbiffar med klyftpotatis, yoghurt, sallad och citronklyftor.
Klart!
Energi:

626 kcal

Protein: 21 g
Kolhydrater: 68 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Morot
250 g
Halloumi
200 g
Vitlöksklyfta
1
Malen spiskummin
1 tsk
Salt
1 tsk
Panko
1 dl
Ägg
2
2 msk
Till servering:
Klyftpotatis
900 g
2 dl
Blandad grönsallad
Citron, i klyftor
1
Inkluderad