Linsbiffar

Linsbiffar

60+ min Huvudrätt
Linsbiffar med vitost smaksatta med spiskummin - mums! Det går även bra att forma smeten till små bollar, så har du vegetarisk linsbollar till den som önskar! Servera gärna dessa vegetariska biffar med färska mynta och fetaostkräm!
https://www.arla.se/recept/linsbiffar/

Gör så här

  • Häll av och skölj linserna. Lägg i en mixerbunke och tillsätt skalad och skivad vitlök, kryddor, salt, ägg och majsstärkelse. Mixa slätt.
  • Smula vitosten och vänd ner i smeten. Ställ kallt minst 1 tim.
  • Forma till 4 biffar och vänd dem i panko.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek biffarna i omgångar ca 4 min på varje sida, tills de blir krispiga och gyllene.
  • Toppa nystekta linsbiffar med färska örter.
Klart!
Energi:

315 kcal

Protein: 15 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 2816 g

Ingredienser

Kokta röda linser, ca 400 g
1 förp
Vitlöksklyfta
1
Malen spiskummin
2 tsk
Chili flakes
1 tsk
Salt
1 tsk
Ägg
1
Majsstärkelse
2 msk
150 g
Panko
2 dl
2 msk
Bladpersilja eller mynta