Linsbiffar

1 tim 20 min Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Linsbiffar

Linsbiffar med vitost smaksatta med spiskummin - mums! Det går även bra att forma smeten till små bollar, så har du vegetarisk linsbollar till den som önskar! Servera gärna dessa vegetariska biffar med färska mynta och fetaostkräm!

Ingredienser

Kokta röda linser, ca 400 g
1 förp
Vitlöksklyfta
1
Malen spiskummin
2 tsk
Chili flakes
1 tsk
Salt
1 tsk
Ägg
1
Majsstärkelse
2 msk
150 g
Panko
2 dl
2 msk
Bladpersilja eller mynta

Gör så här

  • Häll av och skölj linserna. Lägg i en mixerbunke och tillsätt skalad och skivad vitlök, kryddor, salt, ägg och majsstärkelse. Mixa slätt.
  • Smula vitosten och vänd ner i smeten. Ställ kallt minst 1 tim.
  • Forma till 4 biffar och vänd dem i panko.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek biffarna i omgångar ca 4 min på varje sida, tills de blir krispiga och gyllene.
  • Toppa nystekta linsbiffar med färska örter.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

315 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 15 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 2816 g
https://www.arla.se/recept/linsbiffar/