Brynt smörglass

Brynt smörglass

50 min Efterrätt
Brynt smör är gott, hemmagjord glass är himmelskt gott – tänk vilken fullträff det blir tillsammans! Har du ingen glassmaskin kan du göra smeten och frysa den direkt i form, lite annan konsistens men samma goda smak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/brynt-smorglass/

Gör så här

  • Bryn smöret, ställ åt sidan. Värm mjölk och grädde i en kastrull. Vispa äggulor och socker pösigt.
  • Häll mjölkblandningen över äggsmeten under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och värm till ca 83° under vispning.
  • Häll av det klarade smöret. Rör ner bottensatsen i kastrullen och rör till en jämn smet. Låt smeten kallna.
  • Kör smeten i glassmaskin. Förvara glassen i frysen innan servering. Servera med blåbär.
Klart!
Energi:

270 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 17 g
Video
Brynt smör – så gör du

Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

Ingredienser

Svenskt Smör från Arla®
150 g
4 dl
2½ dl
Äggulor
8
Rårörsocker
2 dl
Blåbär
2 dl