Citronparfait med syrad grädde

Citronparfait med syrad grädde

Betyg

(3 st)

60+ min

Citronparfait är en god och lätt avslutning på en härlig middag. Citronerna i denna parfait kan lätt bytas ut mot annan citrusfrukt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Servering:

  • 1 kvist färska myntablad
  • 125 g färska hallon
  • 125 g färska blåbär

Gör så här:

Gör så här:

Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten minst 5 min. Vispa upp äggulorna i en bunke. Koka upp citronsaft, skal, vatten och socker i en kastrull. Dra kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladet och smält ner i blandningen. Rör ner blandningen i äggulorna. Vispa den syrade grädden löst och vänd ner, rör till en jämn smet. Häll smeten i en form ca 1 ½ liter och frys i minst 4 tim. Ta ut parfaiten ifrån frysen ca 20 min innan servering. Vänd upp på ett fat, garnera med myntablad och servera med de färska bären.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 190 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem