Parfait med kardemumma, hallon och avbrända maränger

Parfait med kardemumma, hallon och avbrända maränger

Betyg

(2 st)

Avsluta middagen med en krämigt gräddig parfait med vit choklad och kardemumma. En genväg är att smula färdiga maränger på toppen när du serverar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Maränger:

  • 2 äggvitor
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl florsocker

Rårörda hallon:

  • 2 dl hallon
  • 2 msk strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp mjölk med delad vaniljstång och kardemumma. Låt dra ca 10 min. Sila bort kardemumma och vaniljstång. Hacka chokladen, koka upp mjölken och tillsätt chokladen, rör slätt. Koka upp socker, glykossirap och vatten. Vispa ägg och äggulor med elvisp och tillsätt sockerlagen i en tunn stråle och vispa till ett tjockt äggskum. Vänd ner chokladkrämen i äggskummet. Vispa grädden och vänd ner i smeten. Häll i en form, ca 1 liter och ställ in i frysen.

Maränger:

Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitor till ett mjukt skum, tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till ett fast skum. Sikta florsockret och vänd ner i marängen. Spritsa eller klicka ut små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim. Bränn ev av marängerna med en brännare när de är torra. Rör hallonen med socker och servera till parfaiten.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 335 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem