8 tips – Baka utan att gå och handla

Är du hemma, baksugen och vill hålla på distansen i coronatider? Kolla vad du har i skåpen och baka med det. Så slipper du en onödig tur till mataffären.

 1. Gör enkla godsaker. Blanda cornflakes med smält choklad och klicka ut på en plåt. Eller rulla ett gäng klassiska chokladbollar. Succé direkt. 
  chokladbollar-1200x630.jpg
 2. Minibaka. Även om skafferiet verkar tomt kan du nog få ihop ingredienserna till en muggkaka. Rör ihop, mikra och njut.
 3. Baka med kokos. Har du bara kokos, ägg och smör hemma är du mycket nära att snart få njuta av härligt mjuksega kokostoppar.
  kokostoppar-1200x630.jpg
 4. Mixa ihop. Julens överblivna dadlar och fikon med mandlar eller nötter blir ljuvliga rawfoodbollar
 5. Lek med smaksättningarna. Salt, hackade nötter eller choklad, övermogna bananer, rivet äpple, citron- och apelsinskal kan du smaksätta sockerkaka och muffins med.
  muffins-2400x1000.jpg
 6. Baka med bönor. Med en burk svarta bönor har du basen till en riktigt smarrig brownie – glutenfri dessutom. 
  glutenfria-brownies-1200x630.jpg
 7. Baka utan jäst. Kolla om du har torrjäst hemma eller håll dig till bakpulver. Rör ihop en sats scones till frukosten. 
 8. Satsa på surdeg. All tid hemma och ett minimum av mjöl kan introducera dig till surdegsbakandets fröjder. Så här startar du en surdeg och här är receptet till ett enkelt surdegsbröd.
Tips

Har du inte exakt rätt ingrediens hemma?

Freestyla lite. Ta vetemjöl i stället för rågmjöl. Vit choklad i stället för mörk choklad. Apelsin i stället för citron. Kokos i stället för ströbröd. Bara fantasin sätter gränser.