Grönkål

Grönkål

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(159 st)

Grönkål är ett fantastiskt gott tillbehör och samtidigt späckad med nyttiga vitaminer. Den här citronsmakande grönkålen är så god att du kan äta den hela vintern lång.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Repa grönkålen från stjälkarna och strimla bladen grovt. Koka upp vatten och buljongtärning i en stor kastrull. Lägg i kålen och koka ca 20 min tills det mesta av vattnet kokat in. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna. Lägg lök, crème fraiche och citronskal i kastrullen med kål. Rör om och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 250 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa: