Pasta med grönkål- och ostsås

Pasta med grönkål- och ostsås

30 min Huvudrätt
Vegetarisk pasta som går fort att laga. Solroskärnorna adderar både smak och krisp.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Tina grönkålen och krama ur vätskan.
  • Lägg grädde, grönkål och fond i en kastrull, låt koka upp och pressa i vitlöken. Koka på svag värme under omrörning ca 3 min.
  • Tillsätt osten och rör om. Salta och peppra.
  • Blanda grönkål- och ostsåsen med pastan. Strö över solroskärnor.
Klart!
Energi:

495 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Pasta
300 g
Fryst grönkål
250 g
2½ dl
Grönsaksfond
1 msk
Vitlöksklyfta
1
1½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Saltrostade solroskärnor
½ dl