Pizza bianca med rödbetor och ädelost

Pizza bianca med rödbetor och ädelost

60+ min Buffé Förrätt
Pizza kan vara en maträddare och kylskåpsrensare av rang. Byt ut ingredienser till toppingen och använd sådant du redan har hemma!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pizza-bianco-med-rodbetor-och-adelost/

Gör så här

  • Blanda jäst och mjöl i en bunke och låt dra ca 10 min för att aktivera jästen. Tillsätt fingervarmt vatten (ca 37°), salt och olivolja. Arbeta ihop till en smidig deg.
  • Täck bunken med plastfolie och låt jäsa ca 1 ½ tim i rumstemperatur. Dela degen i 4 delar och forma dem eller kavla till pizzor.
Topping:
  • Ställ in en plåt i ugnen och värm till 250° C.
  • Blötlägg russinen i kokande vatten.
  • Bred crème fraiche över pizzadegen. Massera grönkål med olivolja någon minut. Skiva rödbetorna och häll av russinen.
  • Toppa pizzorna med rödbetor och smulad ädelost. Lägg över pizzorna en åt gången på den heta plåten och tillaga i övre delen av ugnen 6-8 min. Lägg på grönkål de sista 2 minuterna.
  • Toppa med russinen och servera direkt.
Klart!

Gör en örtolja till pizzan på frysta örter! Blanda fryst basilika, koriander och persilja med en god olivolja och lite salt. Ringa över pizzan efter gräddning.

Energi:

953 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 117 g
Fett: 41 g

Ingredienser

Torrjäst
1 pkt
Vetemjöl
9 dl
Vatten
4 dl
Salt
1½ tsk
Olivolja
2 msk
Topping:
2 dl
Grönkål
100 g
Olivolja
2 tsk
Förkokta rödbetor
3
140 g
Russin, gärna sultanrussin
½ dl