Grönkålspaj med kvarg

Grönkålspaj med kvarg

60+ min Huvudrätt
Vegetarisk paj med grönkål, rödlök och cheddar. Om du använder färsk grönkål, repa bladen från den trådiga mittstocken.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gron-kalpaj/

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Nagga pajskalet med en gaffel och grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Grovhacka grönkålen. Koka den i vatten 3-4 min och låt rinna av. Skala och skiva löken.
  • Fräs lök och grönkål i smör i en stor stekpanna. Salta och peppra. Ta från värmen och rör ner kvarg, ägg och valnötter.
  • Lägg grönkålsblandningen i pajskalet och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
Klart!

Ingredienser

Fyllning:
Grönkål
250 g
Rödlökar
2
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 dl
Ägg
3
Grovhackade valnötter
1 dl
2 dl