Grönkålspaj med kvarg

Grönkålspaj med kvarg

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(76 st)

Vegetarisk paj med grönkål, rödlök och cheddar. Om du använder färsk grönkål, repa bladen från den trådiga mittstocken.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

Pajdeg:

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga pajskalet med en gaffel och grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Grovhacka grönkålen. Koka den i vatten 3-4 min och låt rinna av. Skala och skiva löken. Fräs lök och grönkål i smör i en stor stekpanna. Salta och peppra. Ta från värmen och rör ner kvarg, ägg och valnötter. Lägg grönkålsblandningen i pajskalet och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem