Grönkålspaj med kvarg

Grönkålspaj med kvarg

60+ min Huvudrätt
Vegetarisk paj med grönkål, rödlök och cheddar. Om du använder färsk grönkål, repa bladen från den trådiga mittstocken.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Nagga pajskalet med en gaffel och grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Grovhacka grönkålen. Koka den i vatten 3-4 min och låt rinna av. Skala och skiva löken.
  • Fräs lök och grönkål i smör i en stor stekpanna. Salta och peppra. Ta från värmen och rör ner kvarg, ägg och valnötter.
  • Lägg grönkålsblandningen i pajskalet och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
Klart!

Ingredienser

Fyllning:
Grönkål
250 g
Rödlökar
2
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 dl
Ägg
3
Grovhackade valnötter
1 dl
2 dl