Tortellinigratäng med svamp och franska örter

Tortellinigratäng med svamp och franska örter

20 min
Huvudrätt
En krämig och mättande tortellinigratäng som dessutom är lättlagad. Toppa denna vardagsfavorit med grönsaker som är i säsong!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tortellinigratang-med-svamp-och-franska-orter/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225° eller 200° varmluft.
  • Koka pastan 2 min och låt rinna av. Häll tomatsåsen i en ugnsform, ca 10x15 cm. Blanda pastan med såsen i formen. Bred på crème fraiche och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen 12-15 min.
  • Ansa svampen och dela grönkålen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  • Lägg svampen i en het stekpanna. Fräs ca 4 min. Tillsätt smör, grönkål och vitlök. Fräs ytterligare ca 4 min och smaka av med salt och peppar.
  • Toppa tortellinigratängen med svampfräset och servera direkt.
Klart!
Energi:

681 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 24 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 41 g

Ingredienser

Till servering:
Trattkantareller eller annan svamp i säsong
200 g
Grönkål
50 g
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Salt och svartpeppar