Falafel- och blomkålspizza

Falafel- och blomkålspizza

Betyg

(9 st)

30 min

Festa loss på en riktigt smakrik vegetarisk pizza med len blomkålskräm istället för tomatsås.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Tina falafeln. Dela blomkålshuvudet på mitten och hyvla ena halvan i tunna skivor, gärna på mandolin. Skär andra halvan i grova bitar och lägg i en kastrull. Fyll på med vatten så att blomkålen precis täcks. Koka mjuk på låg värme, ca 15 min. Häll av vattnet och mixa blomkålen slät. Blanda med färskost och smaka av med salt. Lägg pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper och bred på blomkålskrämen. Repa grönkålen från stammen och lägg på pizzan. Bryt falafeln i mindre bitar och lägg på, salta. Strö över osten. Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 10 min. Dela och kärna ur granatäpplet. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda olja, citron, hyvlad blomkål och granatäpple till en sallad. Smaka av med salt. Toppa pizzan med lite blomkålssallad och servera resten vid sidan av.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 580 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem