Grönkålschips

Grönkålschips

30 min
Riktigt frasiga och goda grönkålschips, lika enkla att göra som goda att äta upp. Rosta i ugnen med riktigt smör. Salta och servera som snacks eller tillbehör.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gronkalschips/

Gör så här

  • Värm ugnen till 150°.
  • Smält smöret och låt svalna.
  • Riv av de tunna grönkålsbladen från stammen och bryt ner i mindre bitar. Gnid försiktigt in smör och salt på grönkålsbladen så att all grönkål täcks.
  • Lägg hälften på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugn ca 15-20 min tills kålen är krispig men inte bränd.
  • Upprepa med resterande kål. Låt grönkålschipsen svalna helt innan servering.
Klart!

Man kan också torka grönkålschipsen långsamt på 100° i ca 1 tim . Låt ugnsluckan stå på glänt så att ev ånga kan släppas ut. Denna metod ger maximalt med smak och krispighet!

Energi:

300 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 26 g

Ingredienser

2 msk
Grönkål
200 g
Salt
2 krm