Tahinipasta med kål och mandlar
Nytt

Tahinipasta med kål och mandlar

30 min Huvudrätt
En riktigt krämig och smakrik tahinipasta med svartkål, vitost och mynta. Vi toppar denna underbara pasta med knapriga och lyxiga mandlar!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka upp saltat vatten till pastakoket.
  • Tahinisås: Lägg alla ingredienser i en matberedare. Mixa till en slät sås. Smaka av med salt.
  • Ansa kålen. Koka pastan al dente. Lägg ner kålen den sista minuten av kokningen.
  • Blanda väl avrunnen pasta och kål med tahinisåsen. Toppa med mandlar och servera direkt.
Klart!

Ingredienser

Pasta
360 g
Grönkål eller svartkål
200 g
Tahinisås:
150 g
Ljus tahini
1½ dl
Vatten
2 dl
Vitlöksklyfta
1
Citron, finrivet skal och saft
1
Myntablad
1 dl
Flingsalt
1 tsk
Till servering:
Grovhackad mandel, gärna marcona
100 g